Одржан састанак у просторијама Полицијске управе Краљево

У четвртак, 09. маја 2024. године у 11:00 часова одржан је састанак представника Школске управе, као и директора основних и средњих школа са територије ШУ Краљево. Састанку је присуствовао директор школе Игор Дрманац.

Тема састанка била је „Бебедност деце у школама на крају школске године.

Припадници полиције упознали су присутне са безбедоносном ситуацијом у школама, као и презентацијом прекршаја и кривичних дела у којима су учесници малоллетна лица. Највише пажње посвећено је организацији дежурства припадника полиције по школама, као и прослави матурских вечери.

 

Обележена школска слава „Ђурђевдан“

У понедељак, 06. маја 2024. године у 12:30 часова, школска слава - Ђурђевдан обележена сечењем славског колача уз присуство шеснаест чланова колектива и свештеника Радована Ђорђевића. Школски колач и жито је већ традиционално припремила учитељица Милијана Маричић.

Присутнима се обратио директор школе који је честитао славу пожелевши да колектив прати здравље, срећа, мир, слога и напредак како би достигли зацртане циљеве.

Директор је најавио да ће се школска приредба одржати у четвртак, 23. маја 2024. године.

Ова недеља названа „Недељом сећања и заједништва“ у школи биће посвећена радионицама, предавањима, у знак сећања на годишњицу страдања ученика и чувара ОШ „Владислав Рибникар“ из Београда, као и жртава из Дубоне и Малог орашја. То је и био један од разлога зашто се приредба није одржала на Ђурђевдан, истакао је директор Дрманац.

У јутарњим сатима традиционално директор школе посетио је гроб добротворке Милунке Видаковић на градском гробљу у Врњачкој Бањи.

 

Одржано предавање на тему „Безбедност деце на путевима“

У петак, 19. априла 2024. године  у организацији Beshtel – Enka Uk Limited и Пројекта аутопута – Моравски коридор за ученике од 1. до 4. разреда матичне школе одржано је предавање на тему „Безбедност деце на путевима“.

Предавање је организовано са циљем пружања подршке ученицима како би се безбедно понашали на путевима, а посебно у близини аутопута Моравски коридор, чија се траса пута налази у непосредној близини наше школе. Након предавања у учионицама, ученици су у специјалном аутобусу који је био паркиран у близини школе имали прилику да погледају кратак филм на тему поштовања правила у саобраћају. Ученици су од предавача на поклон добили флуросцентне прслуке. Ученици су били веома сарадљиви, и знатижељно постављали питања.

Велику захваланост за ово предавање дугујемо Невени Јанковић, лидеру одељења за односе са јавношћу Моравских коридора.

 

Ученици осмог разреда на студијском путовању у Северној Италији

У периоду од 27.04.2024. до 01.05.2024. године ученици осмог разреда били су на студијском путовању у Севернoj Италији. Организатор путовања био је Унеско клуб Београд. Ученике су на путовању пратили одељењски старешина Олгица Луковић и директор школе Игор Дрманац.  

Ученици су у оквиру путовања посетили:

Трст (Цркву Св.Спиридона – српску цркву, Трг уједињења Италије и остале импозантне грађевине);

Верону: Арену, трг Бра, Трг Ербе, Јулијину кућу и остале знаменитости;

Падову: Базилику Св. Антонија, трг Пјаца деи Сињори, Трг Прато дела Вале, Донателов коњаник;

Венецију: Канал Гранде, Мост уздаха, Дуждеву палату, стубове заштитнике града, Трг Св. Марка, Катедралу Св. Марка, мост Риалто, Цркву Санта Мариа делла Салуте. Ученици су имали прилику да се возе бродом из луке Пунто Сабионе, али и да се возе гондолом.

Ученици су били смештени у италијанском граду Лидо ди Језоло, познатом летовалишту, у хотелу Франк.

Студијско путовање је испунило свој образовно – васпитни циљ, а ученици су понели са собом једну лепу и незаборавну успомену.

У наредним фотографијама преносимо вам атмосферу са путовања.

 

Ученици седмог разреда учествовали на такмичењу у организацији Савеза проналазача Србије

У организацији Савеза проналазача Србије на челу са председником мр. Хаџи Слободаном Батом Симићем у ОШ „Меша Селимовић“, у Новом Пазару организовано је регионално такмичење младих до 17 година у сагледавању будућности ка иновацијама и предузетништву у изради бизнис планова - дуално васпитање.

Ученици основних и средњих школа из општина и градова Краљево, Нови Пазар, Врњачка Бања, Рашка, Тутин и Сјеница, имали су прилику да се надмећу у четири области: ИТ сектору, зеленој економији, пољопривреди и привреди, представљајући своје пословне планове и иновативне идеје.

Такмичењу је претходила радионица која је одржана у уторак, 23.04.2024.године у истоименој школи, а у петак, 26.04.2024.године и такмичење. 

Екипу наше школе чинили су ученици седмог разреда: Ирина Милојковић, Софија Бежановић, Теодора Бошковић, Ђорђе Видаковић и Лазар Топаловић уз подршку координаторке Тијане Симоновић, психолога школе и Игора Дрманца директора школе.       Пројекат наше школе „Лавандер – мирисом до осмеха“ представљао је бизнис план гајења и пласирањана на тржиште зачинског и лековитог биља.

Такмичило се 40екипа са укупно 202 ученика. Наши ученици нису имали прилику да освоје награду, али су као тим добили захвалницу за учешће на такмичењу.

У петак, неподсредно пред такмичење ученици су имали прилику да обиђу цркву Св.Петра и Павла, из преднемањићкохг периода, уз предавање историчара и директора школе Игора Дрманца.

 

Нашу школу посетили професори Машинско техничке школе „14 октобар“ из Краљева

У понедељак, 22. априла 2024.године у оквиру Професионалне оријентације нашим осмацима обратили су се  директор и професори Машинско техничке школе „14 октобар“ из Краљева.

Ученици су имали прилику да се од професора школе информишу о школи, образовним профилима и повољностима које школа нуди посебно дуалним моделима профила кроз презентацију и филм.

Образовни профили школе:

Машинство и обрада метала: Машински техничар за компјутерско конструисање; Техничар за компјутерско управљање (дуал); Механичар моторних возила (дуал); Инсталатер водовода, грејања и клима уређаја (дуал); Бравар – заваривач (дуал)

Геодезија и грађевинарство: Архитектонски техничар; Геодетски техничар – геометар

Текстилство и кожарство: Техничар моделар одеће (дуал)

 

Ученици првог и другог разреда учествовали на Општинској смотри "Пажљивкова правила"

Општинска смотра „Пажљивкова правила“ организована је 24.априла 2024. године у сали биоскопа у Врњачкој Бањи.

Такмичиле су се екипе првог и другог разреда основних школа са територије наше општине. На основу одлуке организатора  Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије методом случајног избора одабране су екипе првог и другог разреда наше школе.

Екипу „ПЕТЛИЋИ“ ученика првог разреда чинили су: Миљан Милетић, Ања Милојковић, Андрија Драшковић и Коста Петровић. Ментор: Дејан Аџић

Екипу „ЖИРАФЕ“ ученика другог разреда чинили су: Војин Чеперковић, Викторија Павловић, Марија – Магдалена Богдановић и Илија Атанасковић. Ментор: Весна Станчић

Ученици су за припрему користили литературу Пажљивкова правила и сајт Пажљивко, као и квиз Пажљивко.

Нажалост ученици се нису пласирали на окружни ниво такмичења.

 

Изградња школског платоа

На месту где је некада складиштен огрев (дрва и угаљ) током априла се радило на изградњи школског платоа. Према пројекту архитекте Александра Костадиновића, извођач радова предузеће „Бетмонт Мијатовићи“ радило је на изградњи школског платоа.

Простор је осмишљен да има зелених површина, али је већи део под коцком и у форми је трга. Јавно предузеће „Бањско зеленило“ са својим пејзажним архитектом уредиће простор да буде украшен цвећем и ниским растињем.

У наредном периоду велика пажња биће посвећена уређености и одржавању овог дела дворишта које је затвореног типа.

Овај простор намењен је за сигуран и безбедан боравак ученика за време великог одмора, али ће се користити за свечаности у пролећном и јесењем периоду.

 

Светски дан књиге и ауторских права 2024

У циљу промоције читања и неговања читалачке културе ученика обележен је 23. април, Светски дан књиге и ауторских права. Ученици осмог разреда наше школе, на подстицај наставница српског језика и књижевности Марије Стајић и Александре Банашевић, препознали су значај неговања и развијања културе читања код младих. Дали су свој допринос обележавању овог важног Дана, изражајним читањем и интерпретирањем чувеног драмског комада ,,Сумњиво лице", Бранислава Нушића. Надахнути Нушићевим хумором али и поукама, наши ученици показали су спремност да преузму улогу чувара нашег културног наслеђа.

 

Нашу школу посетили професори Шумарске школе из Краљева

У уторак, 16. априла 2024.године у оквиру Професионалне оријентације нашим осмацима обратили су се професори Шумарске школе

Ученици су имали прилику да се од професора школе информишу о школи, образовним профилима и повољностима које школа нуди посебно дуалним моделима профила кроз презентацију и филм.

Образовни профили школе: Оператер за израду намештајa, техничар за ловство и рибарство, техничар пејзажне архитектуре, шумар и шумарски техничар.

 

Распоред звоњења

ОШ "Младост" Врњци

Час Време
Улазак 07:50-08:00
1. час 08:00-08:45
Одмор 08:45-08:50
2. час 08:50-09:35
Одмор 09:35-09:55
3. час 09:55-10:40
Одмор 10:40-10:45
4. час 10:45-11:30
Одмор 11:30-11:35
5. час 11:35-12:20
Одмор 12:20-12:25
6. час 12:25-13:10
Одмор 13:10-13:15
7. час 13:15-14:00

 

Реч директора

Поштовани ученици, родитељи и колеге,

Велика је част и привилегија бити на челу ове школе која има успешну и дугогодишњу традицију.

Кроз нашу школу прошло је на хиљаде ђака који су данас вредни и успешни људи, а ми њихови учитељи/наставници се радујемо свим њиховим наградама и успесима, управо јер су били део нас.

Поносни смо на топлу добродошлицу коју школа пружа ученицима, родитељима и свима који су заинтересовани за наш рад и успех. У школи негујемо здраве колегијалне односе, тимски рад, однос поштовања на релацији ученик – родитељ – наставник. Наставници и сви запослени старају се да ученици проводе безбедно време у школи користећи га поред учења и за квалитетно спровођење ваннаставних активности како би након завршетка основне школе били припремљени за животне изазове.

Мото наше школске заједнице је "Заједно до успеха".

Срдачно!
Игор Дрманац

Претрага