Извештај о реализацији радионице: Израда пластелина

Три ученика (Лука Килибарда, Милош Милетић и Лена  Симић) који похађају модул предузетништо са педагогом школе посетили су ученике издвојеног одељења у Штулцу 30. јануара 2023. године и тим поводом  одржали су радионицу о прављењу пластелина. Лена и Милош су присутним ученицима  показали поступак израде домаћег пластелина, након чега је сваки ученик добио пластелин у боји и употребом различитих модли правили су украсе. За то време, Лука Килибарда је за све присутне припремио лимунаду којом су се након завршетка радионице сви присутни освежили. Радионици су присуствовали ученици свих одељења са својим учитељицама Милијаном Маричић и Јеленом Чеперковић.

У прилогу се налазе фотографије које сликовитије дочаравају ову активност.

 

Светосавска академија у ОШ „Младост“ Врњци

На Светог Саву 27. јануара 2023. године у част нашег светитеља уприличена је академија коју су припремили ученици млађих и старијих разреда матичне школе и ИО Штулац. Академија је отпочела сечењем славског колача, химном, а присутнима се обратио директор школе Игор Дрманац са речима:

Данас обележавамо сећање на Светог Саву, највећег српског свеца који осветљава мрачне стазе српским монасима и верном српском народу већ осам векова.

Поставио је темеље Цркви и држави, медицини и науци, монаштву и свештенству, култури и уметности. Свети Сава је увек био први: први српски архиепископ, први српски учитељ и просветитељ, први лекар, први књижевник и први дипломата.

Њeгoвa дубoкa вeрa и прoдухoвљeнoст, aли и мудрoст и бoрбeнoст потребне су српском нaрoду. Зато се морамо увек  окретати лику Светог Саве, следити његове поуке и преносити их на будућа поколења.  

Дaнaс нaс je својим ликом и делом oвде и окупио. Дa тo ниje чиниo тoкoм свих прeтхoдних вeкoвa, нe би нaс ни дaнaс oвдe билo.

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави!

Директор је истакао да је и ове године Општина Врњачка Бања наградила најбоље ученике и наставнике који су према установљеним критеријума постигли запажене резултате на највишим нивоима такмичења. Из наше школе Нађа Милутиновић, ученица седмог разреда освојила је претходне школске године друго место на окружном такмичењу из биологије. Њу је припремала наставница биологије Јелена Ћилерџић. Обе су награђене громогласним аплаузом.

Присутнима се обратио пригодним речима честитајући школску славу и Душан Стевановић, члан општинског већа.

Уследио је  програм:

- Ученици из Штулца Мирна Младеновић, Сања Ђорђевић, Вања Ђорђевић, Милица Миланковић, Миња Милојевић и Михајло Чолић извели су низ рецитација под именом „У колони Светог Саве“.

- „Говори господе“ песма у извођењу хора ученице Иве Бугариновић

- Скеч о Светом Сави у извођењу ученика Дејана Драшковића, Матеје Лукића, Анастасије Савковић, Иве Обрадовић, Невене Миланковић и Мине Петровић

- Ученици првог из матичне школе Војин Јовановић, Петар Чамагић, Лена Петровић, Ема Боћанин, Миона Јевђић, Борис Ђурђевић, Војин Чеперковић и Константин Павловић извели су низ рецитација под слоганом „Молитва Светом Сави“.

- Ученици другог разреда из матичне школе Матија Прибаковић, Нађа Петровић, Нађа Радовановић и Никола Недељковић извели су низ рецитација под слоганом „Свети Сава“.

- „На Светог Саву“ у извођењу хора ученице Ања Чолић и Валентина Атанасковић

На крају се директор школе обратио речима захвалности.

 

Новогодишња акција

Празнични дух чланови Ученичког парламента искористили спремивши новогодишње изненађење за ученике матичне школе. Обучени у костим Деда Мраза и мразових помоћника обишли су сва одељења у матичној школи. Поред отпеваних новогодишњих песмица, жеља и порука које им је Деда Мраз пожелео, ученици првог разреда добили су пакетић слаткиша и сланиша док су ученици осталих разреда послужени са бомбонама. У припреми и реализацији ове акције ученицима је помогла педагог и уједно координатор ученичког парламента, Милена Миладинов.

 

Новогодишња чаролија

Традиционално и ове године наша школа је окићена у духу новогодишњих и божићних празника. Све сија од лампиона до дечијих осмеха. Кроз фотографије за које су задужени били чланови Фото секције из Пројекта обогаћен једносменски рад у основним школама, преносимо вам део атмосфере.

 

Израда новогодишњих украса

У оквиру еколошке секције, вредне руке ученика шестог разреда су се и ове године потрудиле да направе разноврсне новогодишње украсе и тиме дају скроман допринос украшавању хола школе. Кроз веселу атмосферу и дружење настали су украси од различитих, углавном већ употребљаваних материјала. Циљ овакве акције је развој креативног духа и свести код деце о значају рециклаже и могућностима поновне употребе неких одбачених предмета.

 

ВАЖНО: Радионице на тему „Насиље – појам и врсте“

Извештај можете преузети кликом овде.

 

Извештај о реализацији радионице „На крилима књиге“

Извештај можете преузети кликом овде.

 

Извештај са такмичења Млади иноватори

Извештај можете преузети кликом овде.

 

Извештај Светски дан мола

Извештај можете преузети кликом овде.

 

Извештај Дечија недеља

Извештај можете преузети кликом овде.

 

Распоред звоњења

ОШ "Младост" Врњци

Час Време
Улазак 07:50-08:00
1. час 08:00-08:45
Одмор 08:45-08:50
2. час 08:50-09:35
Одмор 09:35-09:55
3. час 09:55-10:40
Одмор 10:40-10:45
4. час 10:45-11:30
Одмор 11:30-11:35
5. час 11:35-12:20
Одмор 12:20-12:25
6. час 12:25-13:10
Одмор 13:10-13:15
7. час 13:15-14:00

 

Реч директора

Поштовани ученици, родитељи и колеге,

Велика је част и привилегија бити на челу ове школе која има успешну и дугогодишњу традицију.

Кроз нашу школу прошло је на хиљаде ђака који су данас вредни и успешни људи, а ми њихови учитељи/наставници се радујемо свим њиховим наградама и успесима, управо јер су били део нас.

Поносни смо на топлу добродошлицу коју школа пружа ученицима, родитељима и свима који су заинтересовани за наш рад и успех. У школи негујемо здраве колегијалне односе, тимски рад, однос поштовања на релацији ученик – родитељ – наставник. Наставници и сви запослени старају се да ученици проводе безбедно време у школи користећи га поред учења и за квалитетно спровођење ваннаставних активности како би након завршетка основне школе били припремљени за животне изазове.

Мото наше школске заједнице је "Заједно до успеха".

Срдачно!
Игор Дрманац

Претрага