Јавни час из српског језика

У нашој школи, у петак 14. јуна, одржан је угледни час српског језика и књижевности. Часу су присуствовали ученици старијих разреда и њихови предметни наставници, запослени, као и директор школе Игор Дрманац и психолог Тијана Симоновић.

Последњег наставног дана за ову школску годину, ученици шестог разреда наше школе извели су драматизацију књижевног дела ,,Избирачица'', Косте Трифковића. Представа је изведена у реновираном дворишту школе, што је додатно допринело уживљавању у атмосферу врта у коме се радња дела и одвијала.

Ученици су, сходно својим интересовањима, били подељени у групе које су имале различите задатке: једну групу чинили су водитељи и глумци, друга група се бавила осмишљавањем сценографије и костима, трећа група музиком, а четврта група ученика је плесала салонски валцер.

Оживљавањем лика Косте Трифковића који је залутао у ,,наше доба“, ученици су на духовит и креативан начин упознали присутне са животом и делом овог великог српског комедиографа. Изведеном драматизацијом и својим тумачењем књижевних ликова ученици су нас провели кроз узбудљиве и неочекиване обрте радње дела, упознали са одликама комедије ситуације и насмејали духовитом поуком Косте Трифковића ,,Избирач наиђе на отирач''.

Како би час привели крају у лепој, свечаној атмосфери, ученици су заплесали салонски валцер, којим су додатно дочарали период 19. века, време које тематизује ово књижевно дело и период у коме је живео и стварао Коста Трифковић. Ученици су позвали и све присутне да им се придруже у плесу на сцени, што је још једном показало слику слоге и заједништва у неговању правих вредности у нашој школи.

Представљањем свог креативног стваралаштва ученици шестог разреда су нас провели кроз свет комедије, подучили нас и пружили нам прилику да са осмехом испратимо ову школску годину.

Подршку ученицима у организацији и реализацији угледног часа, али и целокупном креативном стваралачком процесу, пружале су наставнице српског језика и књижевности Марија Станковић Стајић и Александра Банашевић.

 


Распоред звоњења

ОШ "Младост" Врњци

Час Време
Улазак 07:50-08:00
1. час 08:00-08:45
Одмор 08:45-08:50
2. час 08:50-09:35
Одмор 09:35-09:55
3. час 09:55-10:40
Одмор 10:40-10:45
4. час 10:45-11:30
Одмор 11:30-11:35
5. час 11:35-12:20
Одмор 12:20-12:25
6. час 12:25-13:10
Одмор 13:10-13:15
7. час 13:15-14:00

 

Реч директора

Поштовани ученици, родитељи и колеге,

Велика је част и привилегија бити на челу ове школе која има успешну и дугогодишњу традицију.

Кроз нашу школу прошло је на хиљаде ђака који су данас вредни и успешни људи, а ми њихови учитељи/наставници се радујемо свим њиховим наградама и успесима, управо јер су били део нас.

Поносни смо на топлу добродошлицу коју школа пружа ученицима, родитељима и свима који су заинтересовани за наш рад и успех. У школи негујемо здраве колегијалне односе, тимски рад, однос поштовања на релацији ученик – родитељ – наставник. Наставници и сви запослени старају се да ученици проводе безбедно време у школи користећи га поред учења и за квалитетно спровођење ваннаставних активности како би након завршетка основне школе били припремљени за животне изазове.

Мото наше школске заједнице је "Заједно до успеха".

Срдачно!
Игор Дрманац

Претрага