Традиционално свечан испраћај малих матураната у ОШ "Младост" Врњци 2024

У петак 28. јуна 2024. г. са почетком у 19:00 часова у холу ОШ „Младост“ Врњци већ девету годину за редом  свечано додељују сведочанстава ученицима осмог разреда.

У првом делу свечаности приређен је кратак културно-уметнички програм у коме су узели учешће ученици наше школе, али и ученица из ОШ „Бане Миленковић“ из Новог Села.

Композицију „Другарство“ извела је Ања Чолић, ученица трећег разреда и маестро на клавиру Саша Јовичић.

Након овог извођења обратио се директор школе Игор Дрманац који је истакао да ова школа већ девету годину за редом обележава испраћај осмака на достојанствен начин, истакавши да је ова генерација била вредна поштовања, генерација вредне и радне деце, на првом месту добрих људи, деце која су била спремна увек да пруже помоћ свакоме коме је била потребна. Након обраћања директора програм је настављен. Виктор Чолић, ученик петог разреда  извео је на клавиру сонату Лудвига Вана Бетовена. На крају уметничког дела програма Анастасија Савковић, ученица осмог разреда ОШ „Бане Миленковић“ из Новог Села  уз клавиру пратњу наставника Саше Јовичића извела је композицију  „Жубор вода“. Родитељи и ученици учеснике програма наградили су аплаузом.  

 Присутнима се обратила одељењски старешина Олгица Луковић одсврнувши се на њихово одрастање и школовање. Пожелела им је добро здравље, упис у жељену средњу школу и срећу у животу. Након говора приступило се свечаном потписивању и уручивању сведочанстава, уверења и диплома. На пројекционом платну смењивале су се слике матураната уз пријатне звуке музике.

Ове године осми разред завршило је 24 ученика, од тога три ученика су завршили разред са Вуковим дипломама. То су Нађа Милутиновић, Анђелија Терзић и Дејан Драшковић.

Дипломе „Доситеј Обрадовић“стекли су:

1. Нађа Милутиновић (енглески језик, биологија, географија, хемија, историја и математика)

2. Дејан Драшковић (енглески језик, биологија и географија)

3. Вања Миодраговић (енглески језик)

4. Анђелија Терзић (биологија)

5. Тања Петровић (физичко и здравствено васпитање)

6. Давид Петровић (физичко и здравствено васпитање)

7. Ања Милетић (физичко и здравствено васпитање)

8. Лена Боћанин (физичко и здравствено васпитање)

За ученика генерације проглашена је Нађа Милутиновић. Ученица генерације поред дипломе, добила је сет књига и традиционално ручни сат.

Након доделе за ученике је у дворишту школе приређено дружење уз послужење и музику.

Текст приредио: Игор Дрманац

 

Распоред звоњења

ОШ "Младост" Врњци

Час Време
Улазак 07:50-08:00
1. час 08:00-08:45
Одмор 08:45-08:50
2. час 08:50-09:35
Одмор 09:35-09:55
3. час 09:55-10:40
Одмор 10:40-10:45
4. час 10:45-11:30
Одмор 11:30-11:35
5. час 11:35-12:20
Одмор 12:20-12:25
6. час 12:25-13:10
Одмор 13:10-13:15
7. час 13:15-14:00

 

Реч директора

Поштовани ученици, родитељи и колеге,

Велика је част и привилегија бити на челу ове школе која има успешну и дугогодишњу традицију.

Кроз нашу школу прошло је на хиљаде ђака који су данас вредни и успешни људи, а ми њихови учитељи/наставници се радујемо свим њиховим наградама и успесима, управо јер су били део нас.

Поносни смо на топлу добродошлицу коју школа пружа ученицима, родитељима и свима који су заинтересовани за наш рад и успех. У школи негујемо здраве колегијалне односе, тимски рад, однос поштовања на релацији ученик – родитељ – наставник. Наставници и сви запослени старају се да ученици проводе безбедно време у школи користећи га поред учења и за квалитетно спровођење ваннаставних активности како би након завршетка основне школе били припремљени за животне изазове.

Мото наше школске заједнице је "Заједно до успеха".

Срдачно!
Игор Дрманац

Претрага